Dodano przez Ewelina . [2006-11-08] |
e-mail :laisamis@tlen.pl |
wow! co za wspaniała nowina! bedziemy miec bankomat :) no to juz właściciele sklepów nie muszą dokładac do interesu ;) jeszcze by sie tylko przydał jakis autobus PKM no i chodnik do końca ul. Gliwickiej i jak narazie to mi wiecej nie potrzeba ;) pozdrawiam |
Dodano przez Rafał . [2006-11-03] |
e-mail :ra77@o2.pl |
Kartą można płacić w sklepie Lewiatan. |
Dodano przez Krzysiek . [2006-11-03] |
e-mail :rudyk@interia.pl |
Drodzy użytkownicy.
Z tego co mi wiadomo, prawdopodobnie w przyszłym roku ma zostać uruchomiony bankomat. Natomiast, jak słusznie zauważył Dawid, nie jest w gestii wójta załatwianie takich spraw jak montaż bankomatu (jeśli chodzi o stronę formalną, może najwyżej zasugerować dyrektorowi banku takie rozwiązanie). Na pewno już nie jest możliwe wpływanie przez wójta na właścicieli sklepów, aby montowali terminale kart płaticzych i kredytowych. To już zalezy od Was, jako klientów. Jak raz, drugi, trzeci wyjdziecie ze sklepu, bo nie mogliście zapłacić kartą, to cos może się zmieni. Ale przytłaczająca większość mieszkańców płaci gotówką i włascicielom drobnych sklepików po prostu się nie opłaca montować urządzeń do kart, a trudno od nich wymagać żeby dokładali do interesu. Jak napiałem - jeśli będzie więcej i więcej płacąych kartami, to może wtedy się coś zmieni. Ogólna uwaga na koniec. Pilchowice są wsią. Po prostu. Bardzo piękną, z mnóstwem ciekawych historii, zabytków, cudownych krajobrazów. Ale to wieś i dziwią mnie głosy, że np. nie ma tu kina albo innych, właściwych miastu, miejsc rozrywek czy udogodnień. Jest za to spokój, mnóstwo lasów. piękne ścieżki (latem rower lub kije, zimą narty, obojętnie kiedy konie :) ) i dużo innych atrakcji. Trzeba tylko odejść od komputera! Do czego serdecznie zachęcam i pozdrawiam. P.S. Zanim mi ktoś tę sprawę wyciągnie, to sam napiszę że nie mam prawa jazdy i niedogodności komunikacyjne dotykają mnie również. |
Dodano przez Ewelina . [2006-11-02] |
e-mail :laisamis@tlen.pl |
zgadzam sie, nie dość ze nie ma bankomatów to jeszcze w siedzibie banku tez nie można pobrac pieniędzy z karty!!! nie wspomne juz o tym, ze nie ma ani jednego sklepu, w którym można płacic karta... |
Dodano przez Dawid . [2006-10-20] |
e-mail :admin@pilchowice.pl |
O ile się nie myle, instalacja bankomatów lezy w kwestii banków, a nie wójta. W tej sprawie należy skontaktować się z kierownictwem Banku Spółdzielczego. |